Foto
Hoe Balneos ontstaan is

Het ontstaan van Balneos begon eigenlijk al 10 jaar geleden. Hoewel ik persoonlijk nooit te maken heb gehad met huidproblemen, hadden een aantal vrienden dit wel. Omdat ik weleens gehoord had dat zeewater kon helpen bij huidklachten, vroeg ik hen hier naar. Dit bleek waar. Zwemmen in de zee hielp hen beter dan de voorgeschreven middelen. Het grote probleem was wel dat dit alleen werkte in de zomer wanneer ze regelmatig naar het strand gingen. Ik was verbaasd! Zoveel moderne kennis over geneeskunde, een hele hoop dure zalven en pillen en maar een matige werking. Terwijl er ook een simpele en veilige oplossing bestaat.

Nadat ik mijn opleiding tot bioloog afgerond had en enige ervaring had opgedaan in een innovatieve sector, is dit idee bij mij gaan knagen. Dit moest toch voor meer mensen veel makkelijker haalbaar zijn? Toen ik de wetenschappelijke literatuur in dook, bleek er genoeg over bekend; Balneotherapie is al decennia lang een bewezen methode voor huidaandoeningen. Speciaal verzorgde reizen naar een kuuroord bij een natuurlijke mineraal bron winnen aan populariteit en blijken effectief. Maar er zijn maar weinig andere oplossingen die in het dagelijks leven écht toe te passen zijn. Daar hoop ik met Balneos verandering in te brengen

Natural skin solutions
Balneos maakt producten voor mensen die een gezondere huid wensen.
Balneotherapie, het baden in speciale minerale wateren, bestaat al sinds de oude Grieken en Romeinen.Tegenwoordig is het niet erg bekend en lijkt het vergeten door moderne geneeskunde. De voordelen van balneotherapie bij bepaalde huidaandoeningen zijn echter een wetenschappelijk feit. Mensen met psoriasis, acne, eczeem(atopische dermatitis) en andere (huid) aandoeningen hebben baat bij het regelmatig baden in speciale minerale oplossingen. Overigens heeft ook de gezonde huid er baat bij.  Balneos heeft mineraal producten ontwikkeld die de therapeutische en ontspannende effecten van minerale bronnen en spa's thuis brengen. Tevens worden nieuwe innovatieve oplossingen ontwikkeld om balneotherapie beter in de dagelijkse routine te laten passen.